aprílové stretko
Tatiana / 03.05.2023

Ako dopadlo aprílové BDSM stretko?

Aprílové stretko 

Aprílové stretnutie bratislavskej BDSM komunity prebehlo podľa očakávania. Dobré renomé nášho nového priestoru dokázalo zopakovať tzv. plný stav. Nebojte, stále si bolo kam sadnúť a poniektorí submisívny jedinci aj kľačali – hoci iba chvíľku – ale aj to sa počíta.

Tak ako sa sem-tam stane aj tentoraz sme mali vzácneho hosťa z Českej republiky. Slečnu, ktorá sa zaoberá v rámci nadviazania na dizertačnú prácu výskumom ohľadom BDSM scény s témou – vplyv pandémie na naše vzťahy a fungovanie, rozdiel medzi českou scénou a slovenskou a pod. Rozhodne som si aj ja osobne rád prešiel niektoré témy na trochu odbornejšej úrovni. Neuveríte, ale rozdiely medzi našimi krajinami sú pomerne veľké. Dokonca aj medzi Moravou a českým územím.

Pozitívnou správou je, že sa jej naša komunita páčila a rada medzi nás príde znova. Tak isto nás potešilo zopár nových návštevníkov z radu tých, ktorí majú radi pet play ( hranie sa na domáce zvieratko), takže sme mali možnosť sa znova dozvedieť niečo viac zo sveta BDSM a jeho rozmanitosti. Práve rozmanitosť je na našich stretnutiach kľúčová. Vďaka nej sa nám totiž rozširujú obzory, vieme si navzájom vymieňať skúsenosti, rady, či postrehy. O to viac nás teda teší, že medzi nás zavítala táto milá svorka :). Pre nás je to stále niečo nové a neprebádané – hoci vo svete je to už bežnejšia praktika. Pod pojmom pet-play myslíme hranie sa naplno – originál masky, akcie – ich vnímanie. Nie len hranie sa na zvieratko v rámci predohry.

A čo viac, tentoraz to bolo na stretku opäť trochu akčnejšie a rozdelené na dve poschodia. Takže kým hore pri bare sa viac „kecalo“ a viedli hĺbavé témy na tému nesmrteľnosti chrústa – dole to žilo. A teraz trošku na vážnejšiu nôtu.

Dodržiavanie pravidiel na stretnutiach a tresty za ich nedodržiavanie

Hoc sa ako organizátori snažíme mať oči stále otvorené a snažíme sa odhadnúť nových ľudí čo najlepšie, z času na čas sa stane, že sa v našej komunite objaví človek, ktorý nerešpektuje pravidlá a napríklad neprimeraným nátlakom obťažuje - väčšinou slečny a dámy. Chceme vám teda pripomenúť, že aj ak ste submisívni, nie je v poriadku ak sa vás niekto bez dovolenia dotýka, používa na vás nátlak alebo manipuláciu či nerešpektuje slovo nie. Ak sa s niečím podobným na stretnutiach stretnete, prosíme, nemlčte. Takéto situácie potrebujeme vyriešiť okamžite na mieste a nie až dodatočne, keď sa k nám tieto informácie dostanú neskôr.

Ničoho sa nebojte, v prípade, že vás niekto na stretnutí obťažuje, upozornite na to jedného z organizátorov alebo kohokoľvek iného na stretnutí, kto vás na organizátora nasmeruje. Našou prioritou je, aby ste sa na stretnutiach cítili bezpečne a príjemne. Incident z uplynulých stretnutí s nemenovaným pánom sme napokon rýchlo vyriešili bez kompromisov a to BANOM a teda zákazom účastniť sa našich stretnutí. Zároveň o problémových členoch komunikujeme aj s organizátormi iných BDSM akcií, aby sa tak mohli vyhnúť nepríjemnostiam. Nech je to teda zároveň výstrahou pre tých, ktorí nerešpektujú pravidlá. 

Hodnotenie